D-vitamin vinterdepresjon

Vintermørk til sinns? Nok D-vitamin kan gjøre mørketida lysere

Kollegene dine irriterer deg. Bussene kommer for sent. Alle klokker går feil. Slik er både høsten, vinteren og tildels våren for mange. Og for de som har det slik, er det liten hjelp å få fra friskuser som mener at det kun er innbilning at man blir påvirket av lite lys.

Vinterdepresjon er ikke innbilning

Å se ut er som å se ned i en sekk. Ingenting annet enn mørke og atter mørke. Som et vått ullpledd legger det seg tungt og klebrig over landskapet, og selv den mest strålende lyspære er kun et blekt minne om den varmende, livgivende solen fra i sommer. Det er som om noen slukket lyset og så gikk alle hjem.

Undersøkelser viser at så mye som én av fem voksne nordmenn opplever nedstemthet og depresjon i den mørke årstiden. Det vil si at flere hundre tusen rammes hvert eneste år, og det sier seg selv at dette ikke kan skyldes innbilning.

 

D-vitamin hjelper

Men det kan skyldes mangel på D-vitamin. Om sommeren får vi mer enn nok av dette viktige vitaminet gjennom solstrålene som danner D-vitamin i huden vår. En annen viktig kilde er matvarer som er rike på D-vitamin, som for eksempel fet fisk. Men hvis du verken har billett til Syden eller ønsker å spise fisk hele uka, er et godt kosttilskudd en god løsning for å gjøre mørketida litt lysere.

Legene skiller mellom det som kalles D-vitaminsvikt (lett vitaminmangel) og uttalt D-vitaminmangel. Ved førstnevnte, som er den klart vanligste plagen, er det som regel tilstrekkelig med sunn mat og et kosttilskudd for å bedre situasjonen, mens ved uttalt mangel bør lege kontaktes.

 

Viktig for mye

D-vitamin er et viktig vitamin for mange ting. I tillegg til at det kan hjelpe mot lette symptomer på vinterdepresjon, motvirker det benskjørhet og regulerer kalsiumnivåene i blodet, noe som er viktig for å bygge og vedlikeholde skjelett og tenner, ikke minst hos barn og eldre. D-vitamin bidrar også til å opprettholde et normalt immunsystem, noe som er viktig året rundt.

Det kan være vanskelig å få i seg nok D-vitamin gjennom vanlig kost. Den viktigste kilden er fet fisk som makrell, laks og sild, samt fiskerogn og lever. I Norge er det også flere meieriprodukter som ost og melk som har tilsatt D-vitamin, noe som er et viktig tiltak blant annet for å få innvandrere med et annet kosthold enn det norske til å få i seg nok D-vitamin. Tran er også en tradisjonell og velkjent kilde til D-vitamin i Norge.

 

Tips til en lysere mørketid

Vår anbefaling for å gjøre mørketida litt lysere, er et godt og variert kosthold med mye ferske grønnsaker og frukt, fisk og rent kjøtt, samt tilskudd av D-vitamin. Bevegelse og mosjon er også viktig.

Men viktigst av alt er å ikke forbanne mørket, men heller tenne et lys. Gjerne et stearinlys eller ti, sammen med noen du liker, god mat og drikke.

For deg som er opptatt av å holde deg i form gjennom hele året anbefaler vi inntak av remunin®, som i tillegg til en rekke immunstyrkende ingredienser også inneholder en full dose D-vitamin.

 

Både mørketiden og immunforsvaret føles bedre med remunin®

Immunforsvaret er kroppens skjold mot ytre påkjenninger, og remunin® er din daglige dose med ingredienser som styrker immunforsvaret, spesielt utviklet for å kunne bidra til beskyttelse. Ingrediensene i remunin® er nøye sammensatt for norske forhold, og du får blant annet antioksidanter fra folkefavorittene blåbær og nype, i tillegg til full dose Vitamin D, Vitamin C og Sink.

Men remunin® inneholder også en godt bevart hemmelighet, nemmelig naturlig glycyrrhizin, nigellone og thymoquinone fra kjente urter som har en utrolig effekt på immunforsvaret. Disse virkestoffene finnes i urtene Svartfrø og Lakrisrot:

Lakrisrot høres ut som noe man forbinder med noe som er søtt og godt. Det de færreste er klar over er at lakrisrot er en meget potent urt som har vært benyttet i århundrer mot en rekke tilstander. Effekten på immunforsvaret er oppsiktsvekkende, og det er utrolig at noe så kjent og utbredt samtidig kan ha så mange helseeffekter man ikke er klar over. Vi anbefaler deg å lese om Lakrisrot sine unike effekter på immunforsvaret i Urtekildens Planteleksikon.

Svartfrø er en kraftig urt med både lang historie og omfattende kliniske studier som viser effekten på immunforsvaret. Det er blant annet vist en styrkning av immunforsvaret på 30% med behandling av Svartfø, på kun fire uker. Vi anbefaler alle å lese mer om Svartfrø sine egenskaper hos Urtekildens Planteleksikon for utfyllende informasjon og referanser til gjennomførte studier.

Kombinasjonen av blåbær, nype, svartfrø og lakrisrot er en antioksidantrik sammensetning, som sammen med Vitamin D, Vitamin C og Sink inneholder det du trenger for å føle deg bra gjennom året.

Det finnes endelig et produkt som er formulert med tanke på ditt immunforsvar, og nå kan du få prøve remunin® til halv pris ved å benytte bestillingsskjemaet på denne siden.

Remunin_main-shop

Prøv Remunin nå! Kun 179,- (før 358,-) Gratis frakt!

  • Ja takk, jeg bestiller et Remunin® abonnement uten bindingstid eller kjøpsforpliktelser. Første forsendelse koster 179 kr med GRATIS porto og leveres innen 10 dager med 14 dagers angrerett. Påfølgende forsendelser blir levert automatisk hjem hver 2. måned for 716 kr portofritt (358 kr/mnd). For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato. Ved for sen oppsigelse forplikter du deg til å motta neste planlagte levering.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt!

Rask levering med Posten. Betal med faktura etter mottak av varen.

Mer fra Magasinet

Hold deg frisk i høst

Vi nærmer oss en kaldere årstid. På høsten er det ikke uvanlig å oppleve at man blir litt redusert og småsyk. Derfor har vi skapt produktet Remunin, som er basert på flere års produktutvikling, hvor målet vårt har vært å skape et kosttilskudd som kan bidra til at våre kunder får et sterkest mulig normalt…

Remunin – immunforsvaret sin beste venn!

Immunsystemet er til for å beskytte kroppen mot bakterier og virus. Dersom ikke immunforsvaret fungerer optimalt, er det lettere å bli syk. Det er flere ting man kan gjøre for å få et normalt fungerende immunsystem. Kosttilskuddet Remunin er en kraftpakke for immunforsvaret som har rukket å bli veldig populært. Remunin er utviklet av våre…

En kraftpakke for immunforsvaret!

Komplett Antioksidanter fra blåbær? Ja. Antioksidanter fra nype? Ja. Full dagsdose med både Vitamin D og Vitamin C? Ja. Og i tillegg har remunin® noen unike ingredienser du kanskje ikke har hørt om før, eller i hvertfall ikke trodd skulle hjelpe deg å få et sterkere immunforsvar! Vidunderet kalt Glycyrrhiza glabra, eller lakrisrot på godt norsk…