Vitamin D kan booste immunforsvaret

Slapp og sliten? Vitamin D kan gi ny energi og booste immunforsvaret

Virker det som vekkerklokka ringer midt på natta? Er det tungt å komme i gang og få unna oppgavene i hverdagen? Føler du deg tiltaksløs og tom?

Så mange som en av fem voksne nordmenn mangler overskudd og opplever symptomer på depresjon i den mørke årstiden. Grunnene kan være mange, både kosthold, søvnmønster og at vi er mindre aktive når solen er så godt som borte. Folk med lite for lite D-vitamin i kroppen har større risiko for å føle seg deprimert.

90 prosent fra sollys

Solen, ja. Den er viktig for alt liv, men visste du at den er kilde til 90 prosent av kroppens produksjon av vitamin D? Vitaminet dannes når huden utsettes for sollys og er viktig for flere av kroppens funksjoner.

Vitamin D har avgjørende betydning for kroppen, blant annet god muskelfunksjon og beinbygning. I tillegg peker nyere studier på vitamin D-mangel i forbindelse med en rekke sykdommer og lidelser, som svekket immunsystem, hjerte- og karsykdommer, kreft, diabetes, leddgikt, MS og overvekt. Fort å nevne noe.

 

Sammenheng med depresjon

Forskere har også påvist en såkalt assosiasjon mellom vitamin D-mangel og symptomer på depresjon, og sammenhengen mellom vitaminet og psykiske lidelser interesserer forskere i økende grad.

I en såkalt meta-analyse < http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4011048/ >, utført ved universitetet i Adelaide i Australia, fant forskere at personer med depresjon og lavt nivå av vitamin D opplevde bedring ved inntak av minst 20 mikrogram vitamin D daglig. Effekten av vitaminet var sammenlignbar med effekten av antidepressiva.

 

Kilder til vitamin D

Solen er den største kilden vi har til D-vitamin. Vitaminet dannes i kroppen når huden utsettes for sollys. Kunne vi oppholdt oss i solen i rundt 15–30 lettkledte minutter uten solkrem hver dag, ville det gitt oss mer enn nok vitamin D.

Men når vi bor langt mot nord hvor soldagene er få, må vi få i oss vitaminet på annet vis. Fet fisk og meieriprodukter er de viktigste kildene til vitamin D i kosten. Men det skal mye laks og makrell til for å dekke mengden som myndighetene anbefaler.

 

Halvparten får for lite

I Norge regner vi med at over halvparten av befolkningen får i seg for lite D-vitamin. Ifølge Nasjonalt råd for ernæring ville de fleste deltakerne i en landsdekkende undersøkelse ikke klart å nå anbefalt inntak av vitamin D uten tilskudd eller matvarer tilsatt vitaminet.

 

Det riktige kosttilskuddet – en god investering i deg selv

Hvis du mistenker at du ikke får i deg nok vitamin D, er kosttilskudd en rimelig og god investering i humør, immunforsvar og velbefinnende. To tabletter remunin gir deg både nok D-vitamin og antioksidanter fra blåbær, nype, lakrisrot og svartfrø til å gå hverdagen i møte med mer energi.

 

remunin-eske-front-bp

Prøv Remunin nå! Kun 179,- (før 358,-) Gratis frakt!

  • Ja takk, jeg bestiller et Remunin® abonnement uten bindingstid eller kjøpsforpliktelser. Første forsendelse koster 179 kr med GRATIS porto og leveres innen 10 dager med 14 dagers angrerett. Påfølgende forsendelser blir levert automatisk hjem hver 2. måned for 716 kr portofritt (358 kr/mnd). For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato. Ved for sen oppsigelse forplikter du deg til å motta neste planlagte levering.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt!

Rask levering med Posten. Betal med faktura etter mottak av varen.

Mer fra Magasinet

Hold deg frisk i høst

Vi nærmer oss en kaldere årstid. På høsten er det ikke uvanlig å oppleve at man blir litt redusert og småsyk. Derfor har vi skapt produktet Remunin, som er basert på flere års produktutvikling, hvor målet vårt har vært å skape et kosttilskudd som kan bidra til at våre kunder får et sterkest mulig normalt…

Remunin – immunforsvaret sin beste venn!

Immunsystemet er til for å beskytte kroppen mot bakterier og virus. Dersom ikke immunforsvaret fungerer optimalt, er det lettere å bli syk. Det er flere ting man kan gjøre for å få et normalt fungerende immunsystem. Kosttilskuddet Remunin er en kraftpakke for immunforsvaret som har rukket å bli veldig populært. Remunin er utviklet av våre…

En kraftpakke for immunforsvaret!

Komplett Antioksidanter fra blåbær? Ja. Antioksidanter fra nype? Ja. Full dagsdose med både Vitamin D og Vitamin C? Ja. Og i tillegg har remunin® noen unike ingredienser du kanskje ikke har hørt om før, eller i hvertfall ikke trodd skulle hjelpe deg å få et sterkere immunforsvar! Vidunderet kalt Glycyrrhiza glabra, eller lakrisrot på godt norsk…